Fiskgratäng med fänkål, squash och hummersås
Denna rätt härstammar från Tinas fisketur. Prata om havets skatter ..
Fiskgratäng med fänkål, squash och hummersås
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 800 gram (g) torskfilé
- potatis
- 1 paket bacon
- 2 st gul lök
- 1 st squash
- 2 st fänkålsstånd
- 3 klyfta vitlök
- 0.5 deciliter (dl) dill - Sås
- 2.5 deciliter (dl) hummersoppa - Sås
- vatten - eller mjölk att späda soppan med, Sås
- 0.5 st citron
Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen.
Strimla och bryn baconet. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs lök och bacon. Skala och skär squashen i ca 2 cm stora bitar. Skiva fänkålen, skala och strimla vitlöken tunt. Fräs grönsakerna tillsammans med baconet och löken. Salta och peppra.
Sås:
Hacka och blanda ner dillen i soppan. Smaksätt med salt och peppar. Späd med lite vatten eller mjölk om soppan känns tjock. Lägg grönsakerna i botten på en ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, pressa över citron. Salta och peppra. Häll soppan över fisken och grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera gratängen med pressad potatis.