Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Fiskgratäng med fänkål, squash och hummersås

Från 2006
Uppdaterad 26.09.2013 16:09.

Denna rätt härstammar från Tinas fisketur. Prata om havets skatter ..

Fiskgratäng med fänkål, squash och hummersås

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 800 gram (g) torskfilé
  • potatis
  • 1 paket bacon
  • 2 st gul lök
  • 1 st squash
  • 2 st fänkålsstånd
  • 3 klyfta vitlök
  • 0.5 deciliter (dl) dill - Sås
  • 2.5 deciliter (dl) hummersoppa - Sås
  • vatten - eller mjölk att späda soppan med, Sås
  • 0.5 st citron

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen.
Strimla och bryn baconet. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs lök och bacon. Skala och skär squashen i ca 2 cm stora bitar. Skiva fänkålen, skala och strimla vitlöken tunt. Fräs grönsakerna tillsammans med baconet och löken. Salta och peppra.

Sås:
Hacka och blanda ner dillen i soppan. Smaksätt med salt och peppar. Späd med lite vatten eller mjölk om soppan känns tjock. Lägg grönsakerna i botten på en ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, pressa över citron. Salta och peppra. Häll soppan över fisken och grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera gratängen med pressad potatis.

Mer om ämnet på Yle Arenan