Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Chokladbrownie med glasyr

Från 2006
Uppdaterad 26.09.2013 18:09.

Till sina fiskrätter fixar Tina till denna mumsiga brownie som dessert.

Chokladbrownie med glasyr

Mängd: 16 bitar

Ingredienser

  • 250 gram (g) mörk choklad
  • 250 gram (g) smör - rumstempererat
  • 3 deciliter (dl) socker
  • 2 tesked (tsk) vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 st äggula
  • 1 tesked (tsk) bakpulver
  • 4 matsked (msk) kakao
  • 2 deciliter (dl) vetemjöl
  • 1 deciliter (dl) kokosflingor
  • 140 gram (g) valnötter
  • 100 gram (g) philadelphiaost - Glasyr
  • 100 gram (g) smör - Glasyr
  • 1 deciliter (dl) florsocker - Glasyr
  • 1 st citron - skal

Instruktioner

Sätt ugnen på 160 grader.
Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i vattenbad. Vispa smör och socker poröst, tillsätt vaniljsocker samt de hela äggen och äggulorna. Vispa tills smeten är slät.

Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa ihop. Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll ner smeten. Grädda i ca 35 minuter.

Testa med en sticka, kakan ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär sedan i portionsbitar, ca 16 stycken.

Glasyr:
Blanda philadelphiaost, smör, florsocker och rivet citronskal, bred glasyren på browniebitarna. Klart att servera.

Mer om ämnet på Yle Arenan