Chokladbrownie med glasyr
Till sina fiskrätter fixar Tina till denna mumsiga brownie som dessert.
Chokladbrownie med glasyr
Mängd: 16 bitar
Ingredienser
- 250 gram (g) mörk choklad
- 250 gram (g) smör - rumstempererat
- 3 deciliter (dl) socker
- 2 tesked (tsk) vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 st äggula
- 1 tesked (tsk) bakpulver
- 4 matsked (msk) kakao
- 2 deciliter (dl) vetemjöl
- 1 deciliter (dl) kokosflingor
- 140 gram (g) valnötter
- 100 gram (g) philadelphiaost - Glasyr
- 100 gram (g) smör - Glasyr
- 1 deciliter (dl) florsocker - Glasyr
- 1 st citron - skal
Instruktioner

Sätt ugnen på 160 grader.
Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i vattenbad. Vispa smör och socker poröst, tillsätt vaniljsocker samt de hela äggen och äggulorna. Vispa tills smeten är slät.
Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa ihop. Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll ner smeten. Grädda i ca 35 minuter.
Testa med en sticka, kakan ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär sedan i portionsbitar, ca 16 stycken.
Glasyr:
Blanda philadelphiaost, smör, florsocker och rivet citronskal, bred glasyren på browniebitarna. Klart att servera.