Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Lingon- och rödvinsinkokta päron med mynta

Från 2006
Uppdaterad 24.07.2013 13:25.

En fantastisk dessert med nordiska smaker som går perfekt till vilt. Serveras med glass och vispgrädde.

Lingon- och rödvinsinkokta päron med mynta

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 2.5 deciliter (dl) rödvin
  • 3 deciliter (dl) socker
  • 4 st päron
  • 2.5 deciliter (dl) lingon
  • 3 deciliter (dl) vaniljglass
  • 2 deciliter (dl) vispgrädde
  • 1 bunt mynta

Instruktioner

För bästa resultat, gör päronen dagen innan för färgens och smakens skull.

Koka upp rödvin och socker. Skala päronen, låt stjälken vara kvar. Skär av botten på päronen så att de kan stå. Lägg päronen på sidan i lagen och låt småkoka ca 10 minuter. Lägg sist i lingonen och ta kastrullen av spisen. Låt svalna under lock.

Mjukglass till servering:
Vispa grädden. Blanda med glassen och vispa ihop till mjukglass.

Värm päronen i lagen då de ska serveras.
Ställ ett päron på varje tallrik och häll över den varma såsen. Hacka myntan och strö över. Servera med mjukglassen.

Mer om ämnet på Yle Arenan