Paj med kassler, kronärtskocka och fetaost
Tinas husvagn rullar in på Skansen och där bjuder hon bl.a. på denna smakfulla och matiga kasslerpaj.
Paj med kassler, kronärtskocka och fetaost
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 4 deciliter (dl) vetemjöl - Pajdeg
- 1.5 deciliter (dl) mjölk - Pajdeg
- 50 gram (g) smör - Pajdeg
- 2 tesked (tsk) bakpulver - Pajdeg
- salt - Pajdeg
- 3 st gul lök - Fyllning
- 1 st blomkål - Fyllning
- 300 gram (g) kassler - Fyllning
- 1 burk kronärtskocka - Fyllning
- 4 deciliter (dl) crème fraîche - Topping
- 3 matsked (msk) majonnäs - Topping
- 200 gram (g) fetaost - Topping
- 0.75 deciliter (dl) soltorkad tomat
Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg i pajformen. Pricka degen för att den inte ska resa sig vid gräddningen.
Fyllningen:
Skiva löken och dela blomkålshuvudet i buketter. Skär kasslern i tärningar. Dela kronärtskockorna på mitten. Bryn löken i smör och olja. Lägg i kasslern, blomkålen och kronärtskockorna. Fräs i ytterligare fem minuter. Salta och peppra.
Topping:
Blanda crème fraiche och majonnäs. Salta och peppra.
Lägg fyllningen i pajformen och bred ut toppingen ovanpå. Smula över fetaosten. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Pajskalet och toppingen ska bli gyllenbrunt.