Allsångsmacka
Allsång på Skansen kombinerat med Tinas allsångsmacka med kycklingfilé och pesto. Härligt! Det tyckte inte minst en nöjd Anders Lundin.
Allsångsmacka
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 2 st kycklingfilé
- 1 deciliter (dl) pesto
- 1 st chorizo - Sås
- 3 st sardell - Sås
- 0.5 deciliter (dl) svarta oliver - Sås
- 0.5 deciliter (dl) parmesan - Sås
- 1.5 deciliter (dl) majonnäs - Sås
- 2 matsked (msk) kesella - Sås
- 4 st småbröd
- 4 matsked (msk) solrosfrön
- 2 matsked (msk) sesamfrön
- ruccola
Instruktioner

Pensla kycklingfiléerna med pesto. Salta och peppra. Baka i ugnen på 175 grader i ca 30 min.
Sås:
Finhacka korven och sardellerna, hacka oliverna och riv parmesanosten. Blanda med resten av ingredienserna till såsen. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Dela småbröden men skär inte igenom helt utan låt dem sitta ihop i långsidan. Bred sås på båda sidor av snittytan på bröden. Rosta solrosfrön och sesamfrön i en het panna, strö över. Lägg på lite ruccola. Skiva kycklingfiléerna och fördela på smörgåsarna. Lägg ihop mackan. Servera.