Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kall potatispannkaka med rökt tonfisk och vispad crème fraiche

Från 2006
Uppdaterad 06.09.2013 14:59.

Lyxig fiskrätt med underbar rökt tonfisk och syrlig créme fraiche i perfekt harmoni.

Kall potatispannkaka med rökt tonfisk och vispad crème fraiche

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 200 gram (g) potatis
  • 1 bunt körvel
  • 0.25 burk forellrom
  • 25 centiliter (cl) crème fraîche
  • 1 st citron
  • 2 st ägg
  • muskot
  • 100 gram (g) vetemjöl
  • 8 skiva tonfisk - rökt, wllwe rökt lax
  • ekbladssallad
  • frisésallad
  • 70 gram (g) smör
  • salladssås

Instruktioner

Koka potatisarna med skalet på. (Börja med att lägga dem i kallt saltat vatten). Låt sedan potatisarna svalna och riv dem i en råkostkvarn.

Red ihop de rivna potatisarna med ägg och rör om. Tillsätt vetemjöl. Krydda (salt, peppar, muskot). Blanda i 2 cl crème fraiche och ställ röran svalt. Vispa upp resten av crème fraichen. Tillsätt citronsaften och krydda (salt och peppar).

Rulla två skivor rökt tonfisk per person runt några blad ekbladssallad och frisésallad.

Forma med hjälp av en liten sked några queneller av den vispade crème fraichen och placera dem runt tallriken. Toppa varje quenell med forellrom och körvelblad. Forma fyra pannkakor (10 cm i diameter) av den rivna potatisen i en het panna med smält smör. Stek på bägge sidor.

Lägg pannkakorna mitt på de dekorerade tallrikarna. Placera salladsblad inrullade i rökt tonfisk på varje pannkaka.