Chokladmousse i sifon
Från 2006
Publicerad 10.05.2006 03:00.
Uppdaterad 04.11.2015 12:46.
Bild: SVT / Andreas Hillergren
En smaskig efterrätt som du dock behöver en sifon för att kunna tillreda.
Chokladmousse i sifon
Ingredienser
- 1 deciliter (dl) grädde
- 4 deciliter (dl) mjölk
- 100 gram (g) mjölkchoklad
- 0.5 st gelatinblad
- gräddsifon
- gaspraton till gräddsifon
Instruktioner

Värm grädde. Hacka eller bryt ner chokladen direkt i kastrullen så att den smälter och blandas under omrörning. Tillsätt mjölk. Vispa. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, krama ur och låt det lösas ut i chokladen. Häll över allt i sifonen och skruva ihop den. Skruva i patronen så att gasen löses ut. Ställ in sifonen uppochner i kylen i ungefär en timma.
Servering: spruta/tryck ut moussen direkt ner i serveringsglas eller bägare.
Du behöver en gräddsifon med en N20-patron. Obs! Det går inte att använda en kolsyrepatron!