Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Chokladmousse i sifon

Från 2006
Uppdaterad 04.11.2015 12:46.
Niklas mat
Bild: SVT / Andreas Hillergren

En smaskig efterrätt som du dock behöver en sifon för att kunna tillreda.

Chokladmousse i sifon

Ingredienser

  • 1 deciliter (dl) grädde
  • 4 deciliter (dl) mjölk
  • 100 gram (g) mjölkchoklad
  • 0.5 st gelatinblad
  • gräddsifon
  • gaspraton till gräddsifon

Instruktioner

Värm grädde. Hacka eller bryt ner chokladen direkt i kastrullen så att den smälter och blandas under omrörning. Tillsätt mjölk. Vispa. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, krama ur och låt det lösas ut i chokladen. Häll över allt i sifonen och skruva ihop den. Skruva i patronen så att gasen löses ut. Ställ in sifonen uppochner i kylen i ungefär en timma.

Servering: spruta/tryck ut moussen direkt ner i serveringsglas eller bägare.

Du behöver en gräddsifon med en N20-patron. Obs! Det går inte att använda en kolsyrepatron!

Mer om ämnet på Yle Arenan