Saffransrisotto med chorizo och inkokta tomater
Det finns många sätt att tillreda och äta korv utöver den traditionella grillade varianten. Prova på denna läckra rätt med chorizokorv och en härlig krämig risotto.
Saffransrisotto med chorizo och inkokta tomater
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 1 st lök
- olivolja
- 500 gram (g) avorioris
- 3 deciliter (dl) vitt vin
- 1 liter (l) kycklingbuljong
- 0.5 gram (g) saffran
- 50 gram (g) parmesan
- 4 st tomat
- 4 st chorizo
- 1 bunt timjam
- 1 bunt basilika
Instruktioner

Finhacka löken och låt den svettas i lite olivolja. Koka riset enligt anvisningarna på paketet, men ersätt hälften av vattnet med kycklingbuljong. När riset är färdigkokt, tillsätt vin och resten av buljongen i omgångar. Rör om. Tillsätt saffran och riven ost. Rör om. Tillsätt eventuellt lite olivolja.
Hacka tomaterna och fräs dem tillsammans med korv i en het panna. Vänd ner färsk basilika i korvröran. Tillsätt lite vitt vin och timjan. Lägg upp risotton och korvröran i djupa tallrikar. Toppa med lite basilika.
Obs! Det är viktigt att risotton är krämig. Vid behov: tillsätt vätska (vin eller buljong) under tillagningen.
Avorioris (heter egentligen arborioris eller arboreoris) är ett specialbehandlat ris med gulaktig färg. Ett bra risottoris som kommer från Italien.