Friterade wontons på grönsaksbädd
En festlig rätt för den kräsne vegetarianen.. Den ser kanske jobbigare ut än den är eftersom den innehåller så många olika ingredienser . Men här är det bara att bjuda in matgästerna i köket och skära grönsaker.
Friterade wontons på grönsaksbädd
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 st squash
- 1 st salladslök
- 50 gram (g) tofu
- 2 klyfta vitlök
- ingefära
- 1 st chili
- 1 tesked (tsk) koriander
- tabasco
- 0.25 tesked (tsk) svart bönsås
- 2 tesked (tsk) limesaft
- 16 wontskal
- 400 gram (g) sockerärtor - Grönsaksblandning
- 0.5 st paprika - Grönsaksblandning
Instruktioner

En festlig rätt för den kräsne vegetarianen.. Den ser kanske jobbigare ut än den är eftersom den innehåller så många olika ingredienser . Men här är det bara att bjuda in matgästerna i köket och skära grönsaker. Wontonbladen kommer från Kina och är gjorda på vetemjöl och vatten. Wontonblad och svart bönsås hittar man i asiatiska specialaffärer.
Friterade wontons:
Stek löken i lite olja tills den är genomskinlig. Lägg i morot, squash, salladslök, tofu, vitlök, ingefära, chili samt koriander och låt allt fräsa några minuter. Tillsätt några droppar tabasco samt ¼ tsk svart bönsås. Salta och peppra blandningen och tag den av värmen. Tillsätt limesaft. När blandningen svalnat lite, forma den till 16 jämnstora bollar. Lägg en boll i mitten av varje wontonskal. Fukta skalets hörn med lite vatten och vik ihop dem till mitten, knip om. Fritera försiktigt paketen i olja ca 2 minuter och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
Grönsaksbädd:
Hetta upp lite olja och stek den skållade paprikan. Salta och peppra, droppa några droppar tabasco över.. Stek sedan sockerärterna snabbt, häll över 2 msk bönsås. Servera grönsaksblandningen i svart bönsås till friterade wontons.
Läs också
-
Fågelholken Runda villan
26.3.2006 -
Höghusholk
26.3.2006 -
Knipholk
26.3.2006 -
Byggtips - terass
26.3.2006 -
Byggdagbok - terass
26.3.2006 -
Kubpussel
26.3.2006