Vårrullar med sweet chili dip
Man kan skapa väldigt varierande rätter av kål. Här en asiatisk kål(vår)rulle med chilidip med sting.
Vårrullar med sweet chili dip
Ingredienser
- 400 gram (g) vitkål
- 2 st morot
- 0.5 st gul lök
- 0.5 deciliter (dl) soja
- 1 deciliter (dl) sweet chili
- 1 matsked (msk) curry
- 1 tesked (tsk) koriander
- 8 st vårrulleark
- 1 st ägg - Till pensling
- 2 deciliter (dl) gräddfil - Sweet chili dip
- 2 matsked (msk) sweet chili - Sweet chili dip
Instruktioner

Vitkål är en mycket användbar råvara som håller sig fräsch i kylskåpet en lång tid. Man kan dessutom skapa väldigt varierande rätter av kål. Här tre stycken från helt ”skilda världar” – en klassisk amerikansk cole slaw, en asiatisk kål(vår)rulle med dip och traditionella finländska kåldolmar – med lite åländskt påbrå. (Se länkarna till höger för de två andra recepten.)
Fyllningen:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Fräs grönsakerna snabbt. Tillsätt soja, sweet chilisås, curry och fräs lite ytterligare. Smaka av med salt, peppar och koriander. Låt svalna.
Vårrullarna:
Dela vårrullebladen mitt itu. Ta bara fram några i taget så att de inte torkar. Lägg ett par tsk fyllning på varje ark. Pensla kanterna med äggula och vik ihop till paket. Fritera vårrullarna i olja tills de får en fin färg. Man kan också lägga dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Sedan sätter du in dem i ugnen ca 10 minuter tills de börjar få färg. Servera vårrullarna med dip.
Sweet chili dip
Rör ner sweet chili sås i gräddfilen, smaka av med salt.