Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Vårrullar med sweet chili dip

Från 2006
Uppdaterad 27.08.2013 09:45.

Man kan skapa väldigt varierande rätter av kål. Här en asiatisk kål(vår)rulle med chilidip med sting.

Vårrullar med sweet chili dip

Ingredienser

  • 400 gram (g) vitkål
  • 2 st morot
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 deciliter (dl) soja
  • 1 deciliter (dl) sweet chili
  • 1 matsked (msk) curry
  • 1 tesked (tsk) koriander
  • 8 st vårrulleark
  • 1 st ägg - Till pensling
  • 2 deciliter (dl) gräddfil - Sweet chili dip
  • 2 matsked (msk) sweet chili - Sweet chili dip

Instruktioner

Vitkål är en mycket användbar råvara som håller sig fräsch i kylskåpet en lång tid. Man kan dessutom skapa väldigt varierande rätter av kål. Här tre stycken från helt ”skilda världar” – en klassisk amerikansk cole slaw, en asiatisk kål(vår)rulle med dip och traditionella finländska kåldolmar – med lite åländskt påbrå. (Se länkarna till höger för de två andra recepten.)

Fyllningen:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Fräs grönsakerna snabbt. Tillsätt soja, sweet chilisås, curry och fräs lite ytterligare. Smaka av med salt, peppar och koriander. Låt svalna.

Vårrullarna:
Dela vårrullebladen mitt itu. Ta bara fram några i taget så att de inte torkar. Lägg ett par tsk fyllning på varje ark. Pensla kanterna med äggula och vik ihop till paket. Fritera vårrullarna i olja tills de får en fin färg. Man kan också lägga dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Sedan sätter du in dem i ugnen ca 10 minuter tills de börjar få färg. Servera vårrullarna med dip.

Sweet chili dip
Rör ner sweet chili sås i gräddfilen, smaka av med salt.

Mer om ämnet på Yle Arenan