Risgryns- och apelsinpannacotta
Bild: Svenska Yle / Strömsö
Man kan gömma det mesta i en pannacotta när man gjuter den i formarna – i den här versionen hittar man gårdagens gröt, smaksatt med kanel.
Risgryns- och apelsinpannacotta
Ingredienser
- 0.5 liter (l) risgrynsgröt
- 2 deciliter (dl) apelsin - filéade
- 1 matsked (msk) kanel
- 0.5 liter (l) grädde
- 50 gram (g) socker
- 2 st gelatinblad
- 0.5 st vaniljstång
Instruktioner

Pannacotta är en italiensk efterrätt. Grunden är kokt grädde som får stelna och sedan smaksätts på olika sätt. Man kan gömma det mesta i en pannacotta när man gjuter den i formarna – i den här versionen hittar man gårdagens gröt, smaksatt med kanel.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Tillsätt de urkramade gelatinbladen under omröring. Gjut smeten i glas så de blir halvfulla. Blanda gröt och kanel och klicka i blandningen ca 1 msk. Låt stå kallt och stelna. Garnera med apelsinfiléer.