Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Risgryns- och apelsinpannacotta

Från 2005
Uppdaterad 21.12.2016 16:00.
Ett glas med pannacotta och apelsinklyftor.
Bildtext Risgrynspannacotta och apelsinklyftor.
Bild: Svenska Yle / Strömsö

Man kan gömma det mesta i en pannacotta när man gjuter den i formarna – i den här versionen hittar man gårdagens gröt, smaksatt med kanel.

Risgryns- och apelsinpannacotta

Ingredienser

  • 0.5 liter (l) risgrynsgröt
  • 2 deciliter (dl) apelsin - filéade
  • 1 matsked (msk) kanel
  • 0.5 liter (l) grädde
  • 50 gram (g) socker
  • 2 st gelatinblad
  • 0.5 st vaniljstång

Instruktioner

Pannacotta är en italiensk efterrätt. Grunden är kokt grädde som får stelna och sedan smaksätts på olika sätt. Man kan gömma det mesta i en pannacotta när man gjuter den i formarna – i den här versionen hittar man gårdagens gröt, smaksatt med kanel.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Tillsätt de urkramade gelatinbladen under omröring. Gjut smeten i glas så de blir halvfulla. Blanda gröt och kanel och klicka i blandningen ca 1 msk. Låt stå kallt och stelna. Garnera med apelsinfiléer.

Mer om ämnet på Yle Arenan