Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Hummerpasta

Från 2005
Uppdaterad 26.09.2013 15:44.

För ca. 10 euro får man grunden till denna festliga och med Michaels ord också ungdomliga rätt på tubhummer.

Hummerpasta

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 st tubhummer
  • 300 gram (g) pasta
  • 100 gram (g) sockerärtor
  • 1.5 matsked (msk) vetemjöl
  • 2 deciliter (dl) mjölk
  • 2 deciliter (dl) grädde
  • 2 matsked (msk) hummerfond
  • 2 deciliter (dl) vatten
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tesked (tsk) citronsaft

Instruktioner

För ca. 10 euro får man grunden till denna festliga och med Michaels ord också ungdomliga rätt på tubhummer. Kanske inte något man tillreder till vardags men vill man ha pasta som bjudmat kan det knappast bli bättre än det här. Hummerfond finns att köpa färdigt på flaska – låt den reducera tillsammans med lite vatten så ger den mera smak. Små portioner räcker för det här är mättande och exklusivt men inte särskilt svårt.

Reducera vatten och hummerfond i en kastrull tills ca. hälften kvarstår. Vispa ut mjölet i mjölk och häll i kastrullen. När såsen börjar tjockna tillsätts grädde, pressad vitlök och sockerärter. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg till sist i hummerköttet och låt det bli varmt. Koka inte för då blir hummern seg. Blanda såsen med nykokt pasta.

Mer om ämnet på Yle Arenan