Inkokt lax med skarpsås
Från 2005
Publicerad 27.10.2005 03:00.
Uppdaterad 26.07.2013 13:55.
Tina tar fram laxfiléns bästa sidor!
Inkokt lax med skarpsås
Mängd: 6 portioner
Ingredienser
- 1 kilogram (kg) laxfilé
- 5 deciliter (dl) vatten
- 3 deciliter (dl) vitvinsvinäger
- 2 st morot
- 1 st gul lök
- 3 st lagerblad
- 7 st kryddnejlika
- 10 st vitpepparkorn
Instruktioner

Häll vattnet, vinägern och kryddorna i en gryta. Skär morötterna i slantar och löken i båtar och lägg i grytan. Koka upp och låt koka tills morötterna blivit mjuka. Smaksätt med salt och peppar.
Skär laxen i kuber och lägg bitarna i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Häll den varma lagen över. Plasta laxen och stick gärna några hål i plasten för att få bort det mesta av ångan. Ställ svalt.