Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Inkokt lax med skarpsås

Från 2005
Uppdaterad 26.07.2013 13:55.

Tina tar fram laxfiléns bästa sidor!

Inkokt lax med skarpsås

Mängd: 6 portioner

Ingredienser

  • 1 kilogram (kg) laxfilé
  • 5 deciliter (dl) vatten
  • 3 deciliter (dl) vitvinsvinäger
  • 2 st morot
  • 1 st gul lök
  • 3 st lagerblad
  • 7 st kryddnejlika
  • 10 st vitpepparkorn

Instruktioner

Häll vattnet, vinägern och kryddorna i en gryta. Skär morötterna i slantar och löken i båtar och lägg i grytan. Koka upp och låt koka tills morötterna blivit mjuka. Smaksätt med salt och peppar.

Skär laxen i kuber och lägg bitarna i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Häll den varma lagen över. Plasta laxen och stick gärna några hål i plasten för att få bort det mesta av ångan. Ställ svalt.

Skarpsås.