Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Skarpsås

Från 2005
Uppdaterad 26.07.2013 13:56.

Den perfekta såsen för inkokt lax.

Skarpsås

Mängd: 6 portioner

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1.5 matsked (msk) senap
  • 1 matsked (msk) socker
  • 1 matsked (msk) vinäger
  • 0.5 deciliter (dl) dill - finhackad
  • 2 deciliter (dl) grädde - vispad

Instruktioner

Hårdkoka ägget och kyl i rinnande kallt vatten. Skala ägget och ta vara på gulan. Passera äggulan genom en sil och blanda med den råa äggulan.

Tillsätt senap och vinäger. Skär dillen fint. Vispa grädden lätt och vänd ner i blandningen. Tillsätt dillen under försiktig omröring. Salta och peppra.

Servera till inkokt lax.