Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Mörk chokladtryffel med parmesanost och balsamvinäger

Från 2005
Uppdaterad 26.09.2013 15:42.

Spännande smårätt som modigt blandar de söta smakerna från choklad och tryffel med vinäger och parmesan.

Mörk chokladtryffel med parmesanost och balsamvinäger

Mängd: 30 stycken

Ingredienser

  • 250 gram (g) mörk choklad - Tryffel
  • 2 deciliter (dl) vispgrädde - Tryffel
  • 0.5 matsked (msk) smör - Tryffel
  • kakao - Tryffel
  • 1.5 deciliter (dl) balsamicovinäger
  • 2 matsked (msk) honung
  • parmesan

Instruktioner

Tryffel:
Hacka chokladen och koka upp grädden. Häll den kokande grädden över chokladen, rör tills chokladen smält, blanda ner smöret. Ställ åt sidan och svalna, tills smeten blivit formbar, ca 3 timmar. Rulla små bollar av chokladen och rulla de sedan i kakao. Lägg på en tallrik och ställ in i kylen.

Balsamvinäger:
Blanda balsamvinäger och honung i en kastrull och koka ihop till en tjock sirap.

Servera tryffeln med bitar av parmesanosten och en liten klick sirap.

Fler recept till cocktailbuffén eller glöggkalaset, se länkarna till höger.

Mer om ämnet på Yle Arenan