Brysselkål med rostade hasselnötter
Från 2005
Publicerad 20.10.2005 03:00.
Uppdaterad 20.09.2013 10:03.
Ett fräscht och grönt tilltugg från Tinas cocktailbuffé.
Brysselkål med rostade hasselnötter
Ingredienser
- 1 kilogram (kg) brysselkål
- 2 deciliter (dl) hasselnötter - rostade
- 1 deciliter (dl) bladpersilja - plockade
- 2 matsked (msk) timjam - färsk
Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.
Plocka ner kålen, koka den mjuk i saltat och sockrat vatten. Låt gärna en kula smör koka med i vattnet. Lägg nötterna på ett bläck och rosta dem gyllenbruna i ugnen. Ta av skalet och hacka nötterna.
Bryn kålen i smör och olja, blanda i nötterna, persiljan och timjanen. Salta och peppra. Lägg upp på ett fat och servera. Andra förslag till cocktailbuffén eller glöggkalaset, se länkarna till höger.