Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Brysselkål med rostade hasselnötter

Från 2005
Uppdaterad 20.09.2013 10:03.

Ett fräscht och grönt tilltugg från Tinas cocktailbuffé.

Brysselkål med rostade hasselnötter

Ingredienser

  • 1 kilogram (kg) brysselkål
  • 2 deciliter (dl) hasselnötter - rostade
  • 1 deciliter (dl) bladpersilja - plockade
  • 2 matsked (msk) timjam - färsk

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.

Plocka ner kålen, koka den mjuk i saltat och sockrat vatten. Låt gärna en kula smör koka med i vattnet. Lägg nötterna på ett bläck och rosta dem gyllenbruna i ugnen. Ta av skalet och hacka nötterna.

Bryn kålen i smör och olja, blanda i nötterna, persiljan och timjanen. Salta och peppra. Lägg upp på ett fat och servera. Andra förslag till cocktailbuffén eller glöggkalaset, se länkarna till höger.