Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Hallonkräm med citronmeliss och vaniljglass

Från 2005
Uppdaterad 29.07.2013 11:10.

När citronmelissen får koka i sockerlag ger den ifrån sig sin goda och karakteristiska smak.

Hallonkräm med citronmeliss och vaniljglass

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 bunt citronmeliss
  • 4 deciliter (dl) hallon
  • 4 deciliter (dl) vatten
  • 2 deciliter (dl) socker
  • 2 matsked (msk) maizena

Instruktioner

Många krukor citronmeliss har torkat bort i dom finländska köken – det vågar vi på Strömsöredaktionen påstå. Här är ett sätt att använda det som blir över när du har garnerat med dina fyra blad. När citronmelissen får koka i sockerlag ger den ifrån sig sin goda och karakteristiska smak. Hallonen kan man byta ut mot andra lämpliga bär som man råkar ha hemma t.e.x. jordgubbar.

Låt socker och vatten koka upp. Blanda maizenamjöl med lite vatten. Vispa i blandningen i sockerlagen ock koka till passlig konsistens. Tillsätt citronmelissen och låt sjuda i ca. 5 minuter. Sila och blanda i hallonen. Tillsätt till sist lite finskuren citronmeliss i krämen och servera med vaniljglass.

Mer om ämnet på Yle Arenan