Taco med oxfilé och ingefärsgurka
Från 2005
Publicerad 22.09.2005 03:00.
Uppdaterad 26.09.2013 16:20.
Den här tacon blir matig och mustig med oxfilén men är samtidigt fräsch tack vare ingefärsgurkan.
Taco med oxfilé och ingefärsgurka
Mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 1 paket taco
- 400 gram (g) oxfilé
- 1 burk svarta bönor
- 1 klyfta vitlök
- 2 tesked (tsk) spiskummin
- 1 st gurka - Ingefärsgurka
- 0.5 matsked (msk) smör - Ingefärsgurka
- 0.5 deciliter (dl) vatten - Ingefärsgurka
- 1.5 matsked (msk) ingefära - Ingefärsgurka
- 1 st lime - Ingefärsgurka
- 0.5 deciliter (dl) koriander - Ingefärsgurka
- ruccola
- gräddfil
- parmesan - riven
Instruktioner

Skär oxfilén i skivor. Bryn oxfilén i olja och lite smör, tillsätt vitlök och spiskummin. Blanda ner bönorna. Salta och dra några varv med svartpepparkvarnen. Lägg upp i en skål.
Ingefärsgurkan:
Skala och ta bort kärnhuset i gurkan. Strimla den. Koka upp vattnet och smöret med ingefäran och det rivna skalet från limen. Lägg i gurkan. Ställ åt sidan. Smaksätt med salt och svartpeppar. Blanda till sist ner koriandern.
Värm majsskalen i ugnen.
Lägg lite ruccolasallad i varje majsskal. Lägg oxfilén med svarta bönor och gräddfilen ovanpå och toppa med lite gurka och riven parmesanost.