Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Taco med oxfilé och ingefärsgurka

Från 2005
Uppdaterad 26.09.2013 16:20.

Den här tacon blir matig och mustig med oxfilén men är samtidigt fräsch tack vare ingefärsgurkan.

Taco med oxfilé och ingefärsgurka

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 paket taco
  • 400 gram (g) oxfilé
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tesked (tsk) spiskummin
  • 1 st gurka - Ingefärsgurka
  • 0.5 matsked (msk) smör - Ingefärsgurka
  • 0.5 deciliter (dl) vatten - Ingefärsgurka
  • 1.5 matsked (msk) ingefära - Ingefärsgurka
  • 1 st lime - Ingefärsgurka
  • 0.5 deciliter (dl) koriander - Ingefärsgurka
  • ruccola
  • gräddfil
  • parmesan - riven

Instruktioner

Skär oxfilén i skivor. Bryn oxfilén i olja och lite smör, tillsätt vitlök och spiskummin. Blanda ner bönorna. Salta och dra några varv med svartpepparkvarnen. Lägg upp i en skål.

Ingefärsgurkan:
Skala och ta bort kärnhuset i gurkan. Strimla den. Koka upp vattnet och smöret med ingefäran och det rivna skalet från limen. Lägg i gurkan. Ställ åt sidan. Smaksätt med salt och svartpeppar. Blanda till sist ner koriandern.

Värm majsskalen i ugnen.
Lägg lite ruccolasallad i varje majsskal. Lägg oxfilén med svarta bönor och gräddfilen ovanpå och toppa med lite gurka och riven parmesanost.

Mer om ämnet på Yle Arenan