Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Nordisk paella

Från 2005
Uppdaterad 27.08.2013 09:41.

En rolig och snabblagad rätt att servera då man skall ha mat för många.

Nordisk paella

Mängd: 6 personer

Ingredienser

  • 1 liter (l) långkornigt ris - kokt
  • 0.5 deciliter (dl) rypsolja
  • 1 deciliter (dl) sockerärtor
  • 0.5 deciliter (dl) rödlök
  • 1 deciliter (dl) gröna bönor
  • 1 deciliter (dl) morot - blancherade och skalade
  • 1 deciliter (dl) tomatfilé
  • 400 gram (g) kycklingfilé
  • 400 gram (g) abborrfilé
  • 400 gram (g) laxfilé
  • 0.5 deciliter (dl) dill
  • 2 deciliter (dl) kräftstjärtar
  • curry
  • tabasco

Instruktioner

Fräs kycklingen i oljan, tillsätt grönsakerna, sedan fisken. Smaka av med dill, salt, peppar och med curry och tabasco. Innan servering, blanda i kräftstjärtarna. Servera matlagningsyoghurt till den nordiska paellan.

(En rolig rätt att servera då man skall ha mat för många. Det här går snabbt; har du förberett färdigt tar det 10-15 minuter innan rätten är färdig. En murbottenpanna går bra som paellapanna. Om rätten tillreds över öppen eld får den en fin röksmak. Viktigast för ett gott slutresultat är i vilken ordning man sätter i ingredienserna. Kycklingen först, sedan grönsakerna, fisken i en kort stund och strax innan servering kräftsjärtarna.)

Vintips!

Mer om ämnet på Yle Arenan