Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Grillad kyckling över öppen eld med äpplefyllning

Från 2005
Uppdaterad 22.09.2015 09:59.
Strömsö inslag: Sallad på vattenmelon och feta - Spela upp på Arenan

Michael och Susanna ägnar sig åt lite sensommargrillning. Mörare än såhär blir en kyckling knappast och saftig är den också.

Grillad kyckling över öppen eld med äpplefyllning

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 2 deciliter (dl) äppel
  • 1 deciliter (dl) lök
  • 1 klyfta vitlök
  • timjam

Instruktioner

Strömsö inslag: Grillad kyckling med äpplefyllning - Spela upp på Arenan

Har du god tid och trevligt sällskap är det här maten du söker efter. Mörare än såhär blir en kyckling knappast och saftig är den också. Hemligheten är välgjorda paket.

Blanda äpplebitar, lök, vitlök och timjan. Salta och peppra på blandningen och kycklingen. Fyll kycklingen med fyllningen innan den grillas. Linda in kycklingen i flera lager aluminiumfolie så att saften hålls inuti paketet. Grilla kycklingen 1 ½ - 2 timmar. Servera vattenmelon och fetaost till den fyllda kycklingen.

Mer om ämnet på Yle Arenan