Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Udonnudlar med thaikyckling

Från 2005
Uppdaterad 26.09.2013 16:20.

Söt chilisås, ostronsås och ingefära ger den här nudelrätten dess thailändska touch.

Udonnudlar med thaikyckling

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • udonnudlar
  • 4 st kycklingfilé
  • sweet chilisås
  • oystersås
  • 1 deciliter (dl) lökbåtar
  • 2 deciliter (dl) sockerärtor
  • 2 deciliter (dl) morot
  • 1 burk vattenkastanj - i skivor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 matsked (msk) ingefära - färsk
  • ruccola - Till garnering

Instruktioner

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem i lite olja tills de är genomstekta, smaka av med sweet chili sauce och oyster sauce. Blanda i morötter, vattenkastanjer, sockerärter och lökbåtar med kycklingbitarna och stek en liten stund. Häll över kokosmjölk. Smaka av blandningen med oyster sauce, sweet chili sauce och färsk ingefära. Koka nudlarna. Lägg till sist i de kokta nudlarna med thaikycklingen och garnera med lite färsk ruccola.