Nästan vegetariska snabbnudlar
Den här vegetariska rätten är riktig snabbmat - färdig på ett huj.
Nästan vegetariska snabbnudlar
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- äggnudlar
- grönsaker - färdig wokblandning
- soja
- oystersås
- sesamfrön
- koriander - färsk
Instruktioner

Nudlar hör till grundutrustningen i köksskåpet om man vill ha mat snabbt och lätt. Nudlar behöver oftast inte kokas utan blir nästan bättre om man bara blötlägger dem. T.ex. äggnudlar, risnudlar och glasnudlar är färdiga att ätas efter ca 10 minuters blötläggning. Udonnudlar däremot bör kokas i några minuter innan servering. Vegetariska snabbnudlar blir färdiga på 2 minuter medan thaikycklingen tar ca 15 minuter. Nudlarna i rätterna är utbytbara, använd det du har tillgång till.
Blötlägg äggnudlarna i ca 10 minuter. Stek under tiden grönsakerna i lite olja. Blanda grönsakerna med nudlarna och krydda med oystersauce och soja. Lägg upp de vegetariska nudlarna på tallrik och rippla över lite yoghurt eller creme fraiche. Strö eventuellt plockad koriander och rostade sesamfrön över.
Läs också
-
Vårlökar mellan fönstren
27.3.2005 -
Skottkärra
27.3.2005 -
Väva med bandgrind
27.3.2005