Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Nästan vegetariska snabbnudlar

Från 2005
Uppdaterad 20.09.2013 09:31.

Den här vegetariska rätten är riktig snabbmat - färdig på ett huj.

Nästan vegetariska snabbnudlar

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • äggnudlar
  • grönsaker - färdig wokblandning
  • soja
  • oystersås
  • sesamfrön
  • koriander - färsk

Instruktioner

Nudlar hör till grundutrustningen i köksskåpet om man vill ha mat snabbt och lätt. Nudlar behöver oftast inte kokas utan blir nästan bättre om man bara blötlägger dem. T.ex. äggnudlar, risnudlar och glasnudlar är färdiga att ätas efter ca 10 minuters blötläggning. Udonnudlar däremot bör kokas i några minuter innan servering. Vegetariska snabbnudlar blir färdiga på 2 minuter medan thaikycklingen tar ca 15 minuter. Nudlarna i rätterna är utbytbara, använd det du har tillgång till.

Blötlägg äggnudlarna i ca 10 minuter. Stek under tiden grönsakerna i lite olja. Blanda grönsakerna med nudlarna och krydda med oystersauce och soja. Lägg upp de vegetariska nudlarna på tallrik och rippla över lite yoghurt eller creme fraiche. Strö eventuellt plockad koriander och rostade sesamfrön över.

Mer om ämnet på Yle Arenan