Tabouli
Från 2005
Publicerad 27.01.2005 02:00.
Uppdaterad 02.08.2013 13:35.
Jad har snott ihop en massa spännande småplock till sin libanesiska buffé. Finns det mycket att välja mellan, blir det extra festligt.
Tabouli
Mängd: 6 portioner
Ingredienser
- persilja
- 1 kilogram (kg) tomat
- 5 st salladslök
- mynta
- 0.5 kopp (cup) bulgur
- 0.25 kopp (cup) citronsaft
- 0.25 kopp (cup) olivolja
Instruktioner

Tillagningstid cirka 40 minuter
Ta bort stjälken från persiljan och hacka bladen fint. Blötlägg persiljan i 2 minuter i saltat vatten. Skölj, krama ur vattnet och lägg sen persiljan i en skål. Hacka tomater, lök och mynta i tunna skivor - mycket fint. Lägg allt i samma skål som persiljan. Tvätta burgulen genom att snabbt blötlägga i vatten (10 sek) och sedan krama ur, upprepa ett par gånger. Låt sen stå i en skål bredvid. Häll ner olja, citron, salt och peppar i salladen. Blanda ner burgulen i salladen 5 minuter innan servering, så att burgulen fortfarande är krispig.