Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Nudelsoppa

Från 2005
Uppdaterad 02.08.2013 14:17.

Billigt kan okcså vara gott! Det visar lärarinnan Caroline från Floby i Västergötland.

Nudelsoppa

Mängd: 8 portioner

Ingredienser

  • 4 paket nudlar
  • 4 st salladslök
  • 7 st champinjon
  • 1 st orange paprika
  • 6 st crabstick
  • 1.5 liter (l) vatten
  • torkad chili
  • japansk soja
  • citronsaft
  • fisksås - koncentrerad
  • smakpåsar - buljongen från nudelpaketen

Instruktioner

Koka soppa på en spik. Lärarinnan Caroline från Floby i Västergötland visar att det går att göra en tilltalande trerättersmiddag för en knapp summa pengar.

För de två övriga rätterna se länkarna ltill höger på sidan.

Tillagningstid cirka 20 minuter

Koka upp en buljong på vatten, alla smakpåsarna, den torkade chillin, sojan, fisksåsen. Låt det stå ett tag, då blir det riktigt gott. Hacka under tiden salladslöken, skiva champinjonerna, paprikan och crabsticksen. Bara några minuter innan maten ska serveras: Häll ner nudlarna, champinjonerna, paprikan och crabsticksen. Klart!

Ät så fort nudlarna är al dente! Annars hinner de bli vattniga.