Älgköttbullar
Från 2004
Publicerad 30.10.2004 03:00.
Uppdaterad 12.08.2013 14:31.
Smakrika köttbullar på älgmaletkött med spännande kryddning!
Älgköttbullar
Ingredienser
- 400 gram (g) malet älgkött
- 2 st schalottenlök
- 4 st enbär
- 1 matsked (msk) torkade trattkantareller
- 1 deciliter (dl) grädde
- 1 st äggula
- 0.75 matsked (msk) viltfond
- salt
Instruktioner

Hacka löken fint. Blanda lök, maletkött, viltfond, äggula och grädde. Stöt sönder enbären så fint du kan och blanda med färsen tillsammans med de söndersmulade trattkantarellerna. Stek en provbit och smaka, behövs det mera salt?
Rulla sen bullar av färsen, rulla dem i mjöl och stek dem i rikligt med smör. Servera ugnsstekta rödbetsklyftor och rotmos till, gjort på t.ex. kokta potatisar och palsternacka, salt, het mjölk och riven muskotnöt.