Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Fiskroulader med svamp, sallad med sparrispotatis och ägg

Från 2004
Uppdaterad 27.08.2013 09:47.

Det går ävan att använda fryst fisk för rouladerna men då gäller det att tina upp dem långsamt i kylen.

Fiskroulader med svamp, sallad med sparrispotatis och ägg

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 800 gram (g) spättafiléer
  • 1 liter (l) svamp
  • 1 st zucchini
  • 0.5 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • olivolja
  • 1 st citron
  • 2 st ägg - Salladen
  • 400 gram (g) sparrispotatis - Salladen
  • 1 st gul lök - Salladen
  • 1 st frisésallad - Salladen
  • 0.5 deciliter (dl) olja - Vinägrette
  • 1 matsked (msk) balsamicovinäger - Vinägrette
  • 1.5 matsked (msk) senap - Vinägrette
  • 1.5 matsked (msk) vatten - Vinägrette

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader.
Om du inte fått tag på färsk fisk använd då fryst men se till att tina fisken långsamt i kylen, gärna över ett dygn. Riv zucchinin och vitlöken på rivjärn.

Dela svampen, bryn den med den rivna vitöken och zucchinin. Salta och peppra.
Lägg grönsakerna i botten på en ugnsfast porslinsform. Salta och peppra fisken och pressa citronsaft över. Rulla varje filé till en roulad. Lägg fisken på grönsakerna, ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Salladen:
Hacka äggen och dela potatisen. Skala och grovhacka löken. Bryn potatisen och löken i smör och olja. Salta och peppra. Ställ potatisen åt sidan och blanda ner det hackade ägget.

Fördela salladen i 4 djupa skålar och lägg på potatisblandningen. Blanda vinägretten och ringla över salladen, servera.

Mer om ämnet på Yle Arenan