Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Dansk rostbiff

Från 2004
Uppdaterad 24.09.2015 14:46.
Dansk rostbiff med kall jalopenosås och potatis lyonnaise.
Bildtext Dansk rostbiff med kall jalopenosås och potatis lyonnaise.
Bild: Svenska Yle/Strömsö

Det här rostbiffsreceptet är ett säkert kort: att koka rostbiffen först och sedan steka den garanterar ett saftigt kött.

Dansk rostbiff

Mängd: 8 personer

Ingredienser

  • 1 kilogram (kg) rostbiff
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat. Bind upp rostbiffen. Koka upp vatten i en stor kastrull.

Ta en så stor mängd vatten att köttbiten täcks av det kraftigt kokande vattnet. När vattnet kokar sänks köttbiten ner i vattnet.

Låt köttet koka i 25 minuter (rosa färg i mitten) eller 30 minuter (nästan genomkokt).

Ta upp köttbiten och låt köttet vila på ett skärbräde. Stek därefter rostbiffen i stekpanna. Låt den få vacker färg på alla sidor och krydda avslutningsvis med salt och peppar, efter smak.

Låt vila en stund innan rostbiffen trancheras upp i tunna skivor.

Servera tillsammans med potatis lyonnaise och kall jalopeñosås

Mer om ämnet på Yle Arenan