Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Krasseägg

Från 2004
Uppdaterad 31.01.2022 10:19.

Harriet och Matias tillreder en vårgrön meny med vårvåfflor på groddar, räkor i salsasås och krasseägg. Helheten blir lätt och ljus som våren.

Krasseägg

Ingredienser

  • ägg - 1st per person
  • 0.5 matsked (msk) majonnäs - per äggula
  • krasse

Instruktioner

Koka äggen hårda. Spola dem kalla och skala dem.

Halvera äggen och gröp försiktigt ur gulorna.

Lägg dem i en liten skål och tillsätt majonnäs, lite vitpeppar och mycket finklippt krasse.

Rör om och klicka eller spritsa massan i äggvitehalvorna.

Servera på en bädd av groddar som entrérätt eller som en del av påskbuffén.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln