Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Harriets räkor i salsasås

Från 2004
Uppdaterad 03.11.2015 13:32.

Harriet och Matias tillreder en vårgrön meny med vårvåfflor på groddar, räkor i salsasås och krasseägg. Helheten blir lätt och ljus som våren.

Harriets räkor i salsasås

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st grön paprika
  • 2 matsked (msk) olja
  • 2 burk tomat
  • 0.5 burk persika
  • 30 droppe tabasco
  • 1 matsked (msk) balsamicovinäger
  • 2 tesked (tsk) salt
  • 0.5 tesked (tsk) spiskummin
  • 2 klyfta vitlök
  • 300 gram (g) räkor

Instruktioner

Skala och finhacka löken. Tvätta paprikan och skär den i små tärningar. Öppna burkarna och låt tomaterna rinna av genom ett durkslag. Spara tomatsaften. Tärna persika och tomater. Värm oljan i en traktörpanna eller vid kastrull. Fräs lök och paprika några minuter på medelvärme. Tillsätt tomater och persika. Krydda med Tabasco, vinäger, svartpeppar, salt och spiskummin. Låt koka 10-15 minuter och späd med tomatsaften. Smaka av. Räkorna tillsätts i den heta såsen och får bara ett uppkok innan servering.

Mer om ämnet på Yle Arenan