Harriets räkor i salsasås
Från 2004
Publicerad 04.04.2004 03:00.
Uppdaterad 03.11.2015 13:32.
Harriet och Matias tillreder en vårgrön meny med vårvåfflor på groddar, räkor i salsasås och krasseägg. Helheten blir lätt och ljus som våren.
Harriets räkor i salsasås
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 1 st grön paprika
- 2 matsked (msk) olja
- 2 burk tomat
- 0.5 burk persika
- 30 droppe tabasco
- 1 matsked (msk) balsamicovinäger
- 2 tesked (tsk) salt
- 0.5 tesked (tsk) spiskummin
- 2 klyfta vitlök
- 300 gram (g) räkor
Instruktioner

Skala och finhacka löken. Tvätta paprikan och skär den i små tärningar. Öppna burkarna och låt tomaterna rinna av genom ett durkslag. Spara tomatsaften. Tärna persika och tomater. Värm oljan i en traktörpanna eller vid kastrull. Fräs lök och paprika några minuter på medelvärme. Tillsätt tomater och persika. Krydda med Tabasco, vinäger, svartpeppar, salt och spiskummin. Låt koka 10-15 minuter och späd med tomatsaften. Smaka av. Räkorna tillsätts i den heta såsen och får bara ett uppkok innan servering.