Vårvåfflor
Från 2004
Publicerad 04.04.2004 03:00.
Uppdaterad 03.11.2015 13:33.
Vårvåfflorna får sin vårligt gröna färg av solrosgroddar. Varför inte odla groddarna själv?
Vårvåfflor
Mängd: 8 våfflor
Ingredienser
- 2 st ägg
- 50 gram (g) smör
- 5 deciliter (dl) vichy
- 3 deciliter (dl) vetemjöl
- 0.5 tesked (tsk) salt
- 4 deciliter (dl) solrosgroddar
Instruktioner

Mixa groddarna till en slät grön massa. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, lite av vichyn och mjölet. Tillsätt smör, salt och späd på med resten av vichyn. Låt gärna smeten svälla en stund, ca ½ timme innan du gräddar våfflorna. Grädda våfflor i hett järn.