Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Sydostasiatiska musslor

Från 2004
Uppdaterad 27.08.2013 09:47.

Festa på musslor med sydostasiatiskt stuk à la Nigella Lawson.

Sydostasiatiska musslor

Mängd: 2 portioner

Ingredienser

  • 1 kilogram (kg) blåmusslor
  • 3.5 deciliter (dl) kokande vatten
  • 1 st röd chili
  • 4 klyfta vitlök
  • ingefära
  • 2 st schalottenlök
  • 0.5 st lime
  • 2 matsked (msk) fisksås
  • 2 matsked (msk) sake
  • koriander

Instruktioner

Blötlägg musslorna i kallt vatten i cirka 3 minuter. Rensa dem sedan. De som är öppna, även efter att du knackat på dem, ska du slänga.

Lägg alla ingredienser utom musslorna och koriandern i en stor kastrull. Låt smakerna koka ur under lock i 3–5 minuter. Lägg sen i musslorna och låt koka under lock i ett par minuter. Skaka sen om kastrullen, så att de musslor som legat underst hamnar över, och låt koka i ett par minuter till.

När musslorna är färdigkokta lyfter du upp dem i två skålar. Nu är det de som inte öppnat sig som du ska slänga. Häll till sist över den väldoftande buljongen, och strö över koriandern. Klart att servera!