Sydostasiatiska musslor
Från 2004
Publicerad 02.02.2004 02:00.
Uppdaterad 27.08.2013 09:47.
Festa på musslor med sydostasiatiskt stuk à la Nigella Lawson.
Sydostasiatiska musslor
Mängd: 2 portioner
Ingredienser
- 1 kilogram (kg) blåmusslor
- 3.5 deciliter (dl) kokande vatten
- 1 st röd chili
- 4 klyfta vitlök
- ingefära
- 2 st schalottenlök
- 0.5 st lime
- 2 matsked (msk) fisksås
- 2 matsked (msk) sake
- koriander
Instruktioner

Blötlägg musslorna i kallt vatten i cirka 3 minuter. Rensa dem sedan. De som är öppna, även efter att du knackat på dem, ska du slänga.
Lägg alla ingredienser utom musslorna och koriandern i en stor kastrull. Låt smakerna koka ur under lock i 3–5 minuter. Lägg sen i musslorna och låt koka under lock i ett par minuter. Skaka sen om kastrullen, så att de musslor som legat underst hamnar över, och låt koka i ett par minuter till.
När musslorna är färdigkokta lyfter du upp dem i två skålar. Nu är det de som inte öppnat sig som du ska slänga. Häll till sist över den väldoftande buljongen, och strö över koriandern. Klart att servera!