Memma
Från 2003
Publicerad 17.04.2003 03:00.
Uppdaterad 04.09.2014 17:44.
Bild: YLE
Varför inte imponera på påskmiddagsgästerna och servera hemgjord memma?
Memma
Ingredienser
- 2 liter (l) vatten
- 8 deciliter (dl) rågmjöl
- 3 deciliter (dl) malt
- 1 tesked (tsk) salt
- 1 deciliter (dl) sirap
- 1 matsked (msk) pomeransskal
Instruktioner

Värm vattnet till ca 60°C. Tillsätt rågmjöl och malt. Låt stå varmt utan att koka i 3 timmar.
Låt koka upp 5-10 minuter. Tillsätt salt, sirap och malet pomeransskal. Häll i en ugnsfast form.
Grädda 3 timmar i 175°C. Rör under de första två timmarna om var 15 minut.
Låt svalna. Servera med socker och grädde.