Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Memma

Från 2003
Uppdaterad 04.09.2014 17:44.
Memma i pappask.
Bildtext Servera hemgjord memma i pappask för autencitet.
Bild: YLE

Varför inte imponera på påskmiddagsgästerna och servera hemgjord memma?

Memma

Ingredienser

  • 2 liter (l) vatten
  • 8 deciliter (dl) rågmjöl
  • 3 deciliter (dl) malt
  • 1 tesked (tsk) salt
  • 1 deciliter (dl) sirap
  • 1 matsked (msk) pomeransskal

Instruktioner

Värm vattnet till ca 60°C. Tillsätt rågmjöl och malt. Låt stå varmt utan att koka i 3 timmar.

Låt koka upp 5-10 minuter. Tillsätt salt, sirap och malet pomeransskal. Häll i en ugnsfast form.

Grädda 3 timmar i 175°C. Rör under de första två timmarna om var 15 minut.

Låt svalna. Servera med socker och grädde.