Musslor med purjolök
Musslor och purjolök smaksatta med vitlök, marsala och persilja.
Musslor med purjolök
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 3 st purjolök
- 3 klyfta vitlök
- olivolja
- smör
- 1 deciliter (dl) marsala
- 1.5 deciliter (dl) kaffegrädde
- 1 kilogram (kg) musslor
- persilja - färsk
Instruktioner

Ta bort "skägget" från musslorna. Fräs purjon och vitlöken i en stor kastrull i rejält med olivolja och smör över låg värme i ca 5 min. Häll i vinet, dra upp värmen och låt småkoka tills spritlukten är borta.
Häll i grädden och musslorna och lägg lock på. Koka i några minuter tills alla musslor har öppnat sig. Kasta dem som inte öppnar sig. Rör i persiljan och
smaksätt mes salt och svartpeppar.
Servera med frasigt vitt bröd.