Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Musslor med purjolök

Från 2002
Uppdaterad 06.09.2013 09:31.

Musslor och purjolök smaksatta med vitlök, marsala och persilja.

Musslor med purjolök

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 3 st purjolök
  • 3 klyfta vitlök
  • olivolja
  • smör
  • 1 deciliter (dl) marsala
  • 1.5 deciliter (dl) kaffegrädde
  • 1 kilogram (kg) musslor
  • persilja - färsk

Instruktioner

Ta bort "skägget" från musslorna. Fräs purjon och vitlöken i en stor kastrull i rejält med olivolja och smör över låg värme i ca 5 min. Häll i vinet, dra upp värmen och låt småkoka tills spritlukten är borta.

Häll i grädden och musslorna och lägg lock på. Koka i några minuter tills alla musslor har öppnat sig. Kasta dem som inte öppnar sig. Rör i persiljan och
smaksätt mes salt och svartpeppar.

Servera med frasigt vitt bröd.