Rulla-själv-sushi
Vad är väl bättre än att låta gästerna själva komponera sin favoritsushi?
Rulla-själv-sushi
Ingredienser
- 4 deciliter (dl) sushiris
- 4.5 deciliter (dl) vatten
- 6 matsked (msk) risvinäger
- 2 matsked (msk) salt
- 2 matsked (msk) strösocker
- lax
- gurka
- salladslök
- svamp
- noriblad
- wasabi
- soja
- ingefära
Instruktioner

Skölj riset och sjud det i 12-14 minuter tills det är mjukt. Häll ut det att kallna på en bricka.
Rör ner saltet och sockret i vinägern och värm den så att sockret smälter. Häll upp riset i en skål och slå den avsvalnade dressingen över det.
Skär fisken, salladslöken och gurkan i strimlor eller stavar. Bred ut riset överst på ett halvt ark nori på en sushi-matta. Stryk ut lite wasabi och lägg på valfri fyllning. Rulla ihop och tryck till. Skär rullen i sushi-bitar.
Servera med soja och inlagd ingefära.