Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Rulla-själv-sushi

Från 2002
Uppdaterad 24.09.2013 12:43.

Vad är väl bättre än att låta gästerna själva komponera sin favoritsushi?

Rulla-själv-sushi

Ingredienser

  • 4 deciliter (dl) sushiris
  • 4.5 deciliter (dl) vatten
  • 6 matsked (msk) risvinäger
  • 2 matsked (msk) salt
  • 2 matsked (msk) strösocker
  • lax
  • gurka
  • salladslök
  • svamp
  • noriblad
  • wasabi
  • soja
  • ingefära

Instruktioner

Skölj riset och sjud det i 12-14 minuter tills det är mjukt. Häll ut det att kallna på en bricka.

Rör ner saltet och sockret i vinägern och värm den så att sockret smälter. Häll upp riset i en skål och slå den avsvalnade dressingen över det.

Skär fisken, salladslöken och gurkan i strimlor eller stavar. Bred ut riset överst på ett halvt ark nori på en sushi-matta. Stryk ut lite wasabi och lägg på valfri fyllning. Rulla ihop och tryck till. Skär rullen i sushi-bitar.

Servera med soja och inlagd ingefära.