Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Ugnsstekt vårkyckling

Från 2002
Uppdaterad 06.09.2013 09:47.

En smaskig kyckling fylld med potatis och bl.a. palsternacka.

Ugnsstekt vårkyckling

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 4 st portionskyckling
  • 500 gram (g) potatis
  • 500 gram (g) palsternacka
  • salvia - färsk
  • 12 klyfta vitlök
  • 12 skiva bacon
  • olivolja

Instruktioner

Skala, klyfta och koka potatisen ihop med vitlöken. Skala och klyfta palsternackorna i smala klyftor. Blanda den kokta potatisen och de råa palsternackorna med olivolja och salvia i en skål. Salta och peppra. Fyll kycklingarna med potatisklyftor och vitlöksklyftor. Bind upp dem.

Lägg kycklingarna bredvid palsternacksbitarna och resten av potatisbitarna i en långpanna. Stek i 225°C i 30 minuter. Täck sedan kycklingarna med baconskivorna och stek i 15 minuter till. Servera med förvälld hel spenat eller mangold.