Jordärtskocksgratäng
En god gratäng som fungerar utmärkt som ett vegetariskt alternativ på julbordet.
Jordärtskocksgratäng
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 1 kilogram (kg) jordärtskocka
- 1 klyfta vitlök
- timjam
- 3 deciliter (dl) crème fraîche
- 2 deciliter (dl) parmesan - riven
- 4 skiva vitt bröd
- olivolja
Instruktioner

Borsta skockorna väl, men skala dem inte. Klyfta dem. Lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra. Strö över vitlöken och timjan, häll på grädden och strö över parmesanosten.
Riv brödskivorna i stora bitar och lägg dem i en matberedare. Salta och peppra, strö i lite timjan. Kör matberedaren i korta ryck. Smulorna ska vara rätt stora. Strö dem över gratängen och skvätt över lite olivolja. Gratinera i 220°C ugn i 30 minuter.