Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Jordärtskocksgratäng

Från 2002
Uppdaterad 06.09.2013 09:50.

En god gratäng som fungerar utmärkt som ett vegetariskt alternativ på julbordet.

Jordärtskocksgratäng

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kilogram (kg) jordärtskocka
  • 1 klyfta vitlök
  • timjam
  • 3 deciliter (dl) crème fraîche
  • 2 deciliter (dl) parmesan - riven
  • 4 skiva vitt bröd
  • olivolja

Instruktioner

Borsta skockorna väl, men skala dem inte. Klyfta dem. Lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra. Strö över vitlöken och timjan, häll på grädden och strö över parmesanosten.

Riv brödskivorna i stora bitar och lägg dem i en matberedare. Salta och peppra, strö i lite timjan. Kör matberedaren i korta ryck. Smulorna ska vara rätt stora. Strö dem över gratängen och skvätt över lite olivolja. Gratinera i 220°C ugn i 30 minuter.