Mjölkchokladparfait
En härlig parfait med smak av mjölkchoklad och vittvin.
Mjölkchokladparfait
Ingredienser
- 5 st äggula
- 100 gram (g) florsocker
- 1 deciliter (dl) vitt vin - sött
- 200 gram (g) mjölkchoklad
- 2 st gelatinblad
- 5 deciliter (dl) grädde
Instruktioner

En härlig parfait med smak av mjölkchoklad och vittvin som Michael Björklund serverar tillsammans med glöggkokta päron och yoghurtsorbet.
1. Blanda ihop äggulor, florsocker och vin till en sabayonne genom att vispa blandningen samtidigt som du värmer den i vattenbad tills den blir fluffigt och tjock.
2. Smält mjölkchokladen i vattenbad.
3. Tillsätt de blötlagda gelatinbladen i den varma sabayonnen. Sila blandningen. Tillsätt sedan den smälta chokladen och blanda kraftigt. Låt blandningen svalna en stund.
4. Vispa grädden lätt och rör ner den i blandningen.
5. Häll blandningen i formar och frys åtminstone fyra timmar innan servering. Du kan använda en fyrkantig ugnsform beklädd med plastfolie.
6. Skär den frysta parfaiten i fina kuber och servera till exempel tillsammans med yoghurtsorbet.
Läs också
-
Klädstege av störar
5.12.2002 -
Gjuta randiga ljus
5.12.2002 -
Pergola av hundstängsel
5.12.2002