Stuvad surkål
Ett gammalt recept från Kajsa Wargs tid på gräddstuvad surkål.
Stuvad surkål
Ingredienser
- 400 gram (g) surkål
- 2 matsked (msk) olja
- 3 matsked (msk) vetemjöl
- 2 deciliter (dl) grädde
- 1 deciliter (dl) mjölk
- vitpeppar
Instruktioner

Ett gammalt recept från Kajsa Wargs tid på gräddstuvad surkål. Servera den varma stuvningen tillsammans med t.ex. späckad järpe.
1. Värm oljan i en stor stekpanna och stek surkålen tills den får vacker ljusbrun färg.
2. Strö sedan över vetemjöl och späd under omrörning med gräddmjölk till en slät stuvning.
3. Smaksätt till sist surkålsstuvningen med vitpeppar och smaka av. Salt behövs oftast inte eftersom köpt surkål innehåller salt.
4. Lägg de stekta järparna på stuvningen. Håll varmt och efterbadda under lock innan serveringen.