Pumpapuré med salami
En mustig purésoppa av pumpa som värmer och mättar en kylig höstdag.
Pumpapuré med salami
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 3 kilogram (kg) pumpa
- 1 st lök - stor
- 2 st röd chili
- 2 klyfta vitlök
- 2 matsked (msk) olja
- 6 deciliter (dl) grönsaksbuljong
- 300 gram (g) majs
- 100 gram (g) pumpasallad - på burk
- persilja
- 100 gram (g) minisalami
Instruktioner

En mustig purésoppa av pumpa som värmer och mättar en kylig höstdag. Servera pumpapurén med nygräddat bröd exempelvis focaccia med pumpafrön.
1. Börja med att öppna pumpan och gröp ur kött och kärnor.
2. Hacka löken, pressa vitlöken och grovhacka pumpaköttet. Finhacka även chilifrukten.
3. Värm oljan i en stor kastrull eller gryta. Fräs först löken och chilin. Tillsätt pumpaköttet efter en stund. Låt allt fräsa så att det mjuknar och blir glansigt, 5-10 minuter. Tillsätt sedan buljongen och låt koka upp. Låt koka sakta några minuter och tillsätt majsen och pumpasalladen.
4. Puréa till sist soppan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Servera soppan ur skålar med finhackad persilja och strimlor av god salami.