Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Biff med sojasås och ingefära

Från 2002
Uppdaterad 04.09.2013 20:28.

En rätt på entrecote med aningen kinainspirerad smak.

Biff med sojasås och ingefära

Mängd: 2 personer

Ingredienser

  • 2 st entrecôte - à 225g
  • 2 paket bok choy
  • 8 matsked (msk) soja
  • 2 matsked (msk) olivolja
  • 0.5 klyfta vitlök
  • ingefära - färsk
  • chilifrukt
  • 1 st citron

Instruktioner

Grilla entrecoterna och låt dem vila. Salta grönsakerna och svep in dem i foliepaket med 2 dl vatten. Ångkoka på grillen.

Blanda sojan med allt det rivna. Häll i 2 msk olivolja och blanda. Pressa i en halv citron eller lime.

Skär bort fettranden från biffarna och strimla dem. Lägg upp grönsakerna på ett fat, lägg köttet ovanpå och skeda över marinaden.