Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Brunchbröd

Från 2002
Uppdaterad 26.09.2013 17:08.

Två bröd, ett salt och matigt och ett sött som en efterrätt.

Brunchbröd

Ingredienser

  • 1 kilogram (kg) specialvetemjöl - Degen
  • 6 deciliter (dl) vatten - Degen
  • 50 gram (g) jäst - Degen
  • 2 matsked (msk) socker - Degen
  • 2 matsked (msk) havssalt - Degen
  • 10 skiva parmaskinka - Det salta brödet
  • 8 st ägg - Det salta brödet
  • 2 st mozzarella - Det salta brödet
  • parmesan - Det salta brödet
  • basilika - Det salta brödet
  • soltorkad tomat - Det salta brödet
  • rosmarin - Det salta brödet
  • olivolja - Det salta brödet
  • 1 burk nutella - Det söta brödet
  • 1 st banan - Det söta brödet
  • hasselnötter - Det söta brödet

Instruktioner

Blanda mjölet i en skål med vattnet, jästen, sockret och saltet. Rör om med gaffel. Mjöla bakbordet, lägg upp degen på det och knåda den väl. Dela den i 2 delar. Kavla ut den ena delen tills den är 15-20 cm lång och 1 cm tjock.

Det salta brödet:
Fördela parmaskinkan på degen. Lägg de hela äggen ovanpå i en rad. Skiva mozzarellan. Riv över rejält med parmesan. Riv över basilikabladen, strö över de soltorkade tomaterna.

Rulla ihop allt på längden som en rulltårta. Kläm ihop "sömmen", och kläm ihop ändarna till en krans. Stryk olivolja över kransen. Grädda i 180°C i 35 min.

Det söta brödet:
Kavla ut den andra degbiten på samma sätt. Bred på chokladkräm eller sylt och lägg på 1 skivad banan och strö över hasselnötterna. Rulla ihop och forma som en snäcka. Grädda i 180°C i 35 min.