Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Puddingarnas konung

Från 2002
Uppdaterad 03.09.2013 14:58.

Det är inte utan orsak som Jamie Oliver kallar den marängtoppade dessert för puddingarna skonung.

Puddingarnas konung

Mängd: 6 personer

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 5.5 deciliter (dl) mjölk
  • 100 gram (g) franskt bröd - torrt
  • 225 gram (g) socker
  • 1 tesked (tsk) vaniljsocker
  • 4 matsked (msk) hallonsylt

Instruktioner

Värm ugnen till 150°C. Dela tre av äggen i gulor och vitor. Vispa ihop gulorna med det fjärde hela ägget. Häll i mjölken, brödsmulorna och 85g av sockret.

Bred ut sylten jämnt i en puddingform och häll över äggsmeten. Grädda i en timme. tills det stelnar.

Vispa de tre äggvitorna styvt och tillsätt resten av sockret gradvis. Bred ut marängen över puddingen, gör fina "toppar" på ytan och grädda i 15-20 min.