Puddingarnas konung
Det är inte utan orsak som Jamie Oliver kallar den marängtoppade dessert för puddingarna skonung.
Puddingarnas konung
Mängd: 6 personer
Ingredienser
- 4 st ägg
- 5.5 deciliter (dl) mjölk
- 100 gram (g) franskt bröd - torrt
- 225 gram (g) socker
- 1 tesked (tsk) vaniljsocker
- 4 matsked (msk) hallonsylt
Instruktioner

Värm ugnen till 150°C. Dela tre av äggen i gulor och vitor. Vispa ihop gulorna med det fjärde hela ägget. Häll i mjölken, brödsmulorna och 85g av sockret.
Bred ut sylten jämnt i en puddingform och häll över äggsmeten. Grädda i en timme. tills det stelnar.
Vispa de tre äggvitorna styvt och tillsätt resten av sockret gradvis. Bred ut marängen över puddingen, gör fina "toppar" på ytan och grädda i 15-20 min.