Ugnsstekt anka
En saftig och god rätt på anka med raberber av Jamie Oliver.
Ugnsstekt anka
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 1.5 kilogram (kg) anka
- 250 gram (g) ingefära - färsk
- 2 st rabarber - stänger
- salvia - färsk
- 1 st vitlök
- 2 st rödlök
- 40 centiliter (cl) marsala
- 3 deciliter (dl) buljong - grönsaks-, höns- eller ankbuljong
- olivolja
Instruktioner

Värm ugnen till 180°C. Salta och peppra ankorna in- och utvändigt.
Riv hälften av ingefäran och rabarbern grovt. Blanda det rivna i en skål med vitlöken, rödlöken och hälften av salvian och stoppa den fyllningen i ankorna.
Stek dem i långpanna i en timme. Sätt ner värmen till 150°C och stek färdigt i 1½ timme. Häll av fettet några gånger under stekningen. Ankorna är klara när benen går att lossa. Låt dem vila och laga såsen:
Häll bort fettet. Ta fyllningen ur ankorna och lägg den i långpannan. Värm pannan på låg värme på spisen och häll på vinet. (Det kan flamma upp!) Häll i buljongen, rör om så att allt lossnar och låt såsen koka ihop. Sila.
Skiva resten av ingefäran tunt och stek den hastigt i teflonpanna. Lägg i resten av rabarbern och salvian. Fräs upp och strö allt över ankorna. Häll över såsen.