Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Tagliatelle med palsternacka och pancetta

Från 2002
Uppdaterad 03.09.2013 14:50.

Pasta med palsternacka och bacon. Nam!

Tagliatelle med palsternacka och pancetta

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 12 skiva pancetta
  • olivolja
  • timjam - färsk
  • smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 st palsternacka
  • 500 gram (g) tagliatelle
  • parmesan - riven

Instruktioner

Strimla palsternackorna med potatisskalare. Ta inte med stammen i mitten.

Stek baconet och de repade kryddörterna i lite olivolja i två min. Lägg i vitlöken och palsternacksstrimlorna och stek tills de är mjuka. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara några deciliter.

Blanda pastan med palsternackorna, baconet, två klickar smör och parmesanosten. Häll på lite av pastavattnet och rör om, så att pastan blir krämig. Salta och peppra efter smak.