Crème brûlée med choklad
Den klassiska efterrätten crème brulée i Jamie Olivers tappning med choklad.
Crème brûlée med choklad
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 3.75 deciliter (dl) vispgrädde
- 2 deciliter (dl) mjölk
- 3 st vaniljstång
- 8 st äggula
- 70 gram (g) strösocker
- 1 tesked (tsk) kakao
- 100 gram (g) mörk choklad
- strösocker - att bränna
Instruktioner

Klyv vaniljstängerna och skrapa fram fröna. Hacka stängerna. Låt frön och stänger sjuda i mjölken och vispgrädden i 5 min.
Lägg äggulorna i en skål (som sen ska kunna rymmas i kastrullen) och vispa dem pösiga med sockret och kakaon. Häll vaniljgrädden långsamt i smeten under omröring.
Värm ugnen till 150°C. Häll 3 cm vatten i den tomma kastrullen, låt det sjuda upp och sätt ner skålen med krämen. Låt krämen sjuda långsamt under omröring i 5 min. Sila bort vaniljstångsbitarna.
Ställ fyra ugnsfasta portionsformar i en långpanna och fördela chokladbitarna i dem. Häll smeten i formarna. Fyll långpannan med vatten upp till halva formarna. Grädda i ugnen 30-45 min. Krämen ska vara "gungig" mitt i.
Låt svalna, strö socker över och bränn av med en liten blåslampa eller under ugnsgrillen (passa noga!).