Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kyckling och svamp i paket

Från 2002
Uppdaterad 09.09.2014 11:39.
Hönskött.
Bild: Banana Stock Ltd

En rätt med rustik känsla och skogssmak som tillreds inabakad i ett paket av folie.

Kyckling och svamp i paket

Mängd: 2 personer

Ingredienser

  • 2 st kycklingfilé
  • karljohansvamp - torkad
  • 250 gram (g) blandad svamp
  • 24 centiliter (cl) vitt vin
  • smör
  • timjam - färsk
  • 2 klyfta vitlök

Instruktioner

Riv av två ark ugnsfolie à cirka 40 cm och lägg dem ovanpå varandra i en långpanna. Förslut tre av sidorna, låt den fjärde vara öppen. Värm ugnen till 225°C.

Till blandad svamp kan man välja t.ex. ostronskivling, skogschampinjon, shiitake och portobello. Grovhacka dem. Blanda sedan alla ingredienserna i en skål, även kycklingen. Salta och peppra. Häll allt i paketet, förslut den fjärde sidan och värm upp långpannan på en het spisplatta i en minut. Ugnsbaka sedan mitt i ugnen i 25 minuter. Lägg paketet på ett stort stekfat och öppna det vid bordet.