Hemgjord currysås
En mustig sås smaksatt med kokosmjölk och exotiska kryddor. Helt vegetarisk!
Hemgjord currysås
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 5 matsked (msk) solrosolja
- 2 tesked (tsk) senapsfrön
- 1 tesked (tsk) bockhornsklöverfrön
- 3 st grön chili - färsk
- curryblad
- ingefära - färsk
- 3 st gul lök
- 1 tesked (tsk) cayennepeppar
- 1 tesked (tsk) gurkmeja
- 6 st tomat
- 1 burk kokosmjölk
Instruktioner

Fräs senapsfröna i den heta oljan tills de poppar. Lägg sen i bockhornsklöverfröna, chilifrukterna, currybladen och ingefäran. Rör om och låt fräsa ett par minuter.
Hacka löken grovt i matberedare, häll den i grytan och låt den fräsa tills den mjuknar. Tillsätt cayennepeppar och gurkmeja.
Kör tomaterna i matberedaren och lägg dem i grytan. Låt allt puttra ett par minuter, häll sen i 2 vinglas vatten och kokosmjölken. Sjud i ca 5 min. tills såsen tjocknar, salta sen.