Currysås på fisk eller kyckling
Det här en en fiskgryta som är något lite mer än man är van vid. Färggrannt, fantasifullt och läckert.
Currysås på fisk eller kyckling
Mängd: 4 personer
Ingredienser
- 5 matsked (msk) solrosolja
- 2 tesked (tsk) senapsfrön
- 1 tesked (tsk) bockhornsklöverfrön
- 3 st grön chili - färsk
- ingefära - färsk
- 3 st gul lök
- 1 tesked (tsk) cayennepeppar
- 1 tesked (tsk) gurkmeja
- 6 st tomat
- 1 burk kokosmjölk
- fiskfilé - eller strimlad kyckling
Instruktioner

Fräs senapsfröna i den heta oljan tills de poppar. Lägg sen i bockhornsklöverfröna, chilifrukterna, currybladen och ingefäran. Rör om och låt fräsa ett par minuter.
Hacka löken grovt i matberedare, häll den i grytan och låt den fräsa tills den mjuknar. Tillsätt cayennepeppar och gurkmeja.
Kör tomaterna i matberedaren och lägg dem i grytan. Låt allt puttra ett par minuter, häll sen i två vinglas vatten och kokosmjölken. Sjud i cirka 5 min. tills såsen tjocknar, salta sen.
Lägg i skinn- och benfria fiskfiléer, låt puttra i cirka 5 min.
Eller:
Lägg i strimlat kycklingkött och låt puttra tills det är genomkokt.