Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Currysås på fisk eller kyckling

Från 2002
Uppdaterad 26.09.2013 17:59.

Det här en en fiskgryta som är något lite mer än man är van vid. Färggrannt, fantasifullt och läckert.

Currysås på fisk eller kyckling

Mängd: 4 personer

Ingredienser

  • 5 matsked (msk) solrosolja
  • 2 tesked (tsk) senapsfrön
  • 1 tesked (tsk) bockhornsklöverfrön
  • 3 st grön chili - färsk
  • ingefära - färsk
  • 3 st gul lök
  • 1 tesked (tsk) cayennepeppar
  • 1 tesked (tsk) gurkmeja
  • 6 st tomat
  • 1 burk kokosmjölk
  • fiskfilé - eller strimlad kyckling

Instruktioner

Fräs senapsfröna i den heta oljan tills de poppar. Lägg sen i bockhornsklöverfröna, chilifrukterna, currybladen och ingefäran. Rör om och låt fräsa ett par minuter.

Hacka löken grovt i matberedare, häll den i grytan och låt den fräsa tills den mjuknar. Tillsätt cayennepeppar och gurkmeja.

Kör tomaterna i matberedaren och lägg dem i grytan. Låt allt puttra ett par minuter, häll sen i två vinglas vatten och kokosmjölken. Sjud i cirka 5 min. tills såsen tjocknar, salta sen.

Lägg i skinn- och benfria fiskfiléer, låt puttra i cirka 5 min.

Eller:

Lägg i strimlat kycklingkött och låt puttra tills det är genomkokt.