Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Marinerat lamm

Från 2002
Uppdaterad 03.09.2013 12:39.

Saftig och god lammrätt som hämtar fram det bästa ut lammsteken.

Marinerat lamm

Ingredienser

  • 1 st lammstek
  • korianderfrön
  • mynta - färsk
  • koriander - färsk
  • 2 klyfta vitlök
  • 5 deciliter (dl) yoghurt
  • 0.5 burk kikärter
  • 1 st citron

Instruktioner

Skär ut benet ur lammsteken och bred ut köttet. Skär till det så att det blir jämntjockt. Skåra köttet, salta och peppra.

Krossa korianderfröna ihop med korianderbladen, vitlöken och kikärterna. Blanda i yoghurten och citronsaften. Spara hälften av marinaden som sås.

Lägg köttet i en plastpåse, häll på marinaden. Knyt ihop påsen och massera in marinaden. Lägg påsen i kylen i minst 1 timme (upp till 1 dygn).

Ta köttet ur påsen och stek det på galler i 200°C i 45 min. Servera med den sparade marinaden.