Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Ugnstekt sparris med bacon

Från 2002
Uppdaterad 20.09.2013 13:31.
Grön sparris på skärbräda
Bild: Svenska Yle

En spännande smakkombination av Jamie Oliver med sparris och bacon.

Ugnstekt sparris med bacon

Mängd: 4 portionsbuketter

Ingredienser

  • 24 st grön sparris
  • 4 st rosmarin - färsk (4 kvistar)
  • 8 skiva bacon
  • 1 st citron - (i halvor)
  • 6 st körsbärstomat - gula
  • 6 st körsbärstomat - röda
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - (nymalen)

Instruktioner

Värm ugnen till 225 grader. Böj varje sparris så att den träiga änden bryts av. Lägg ihop två baconskivor till en lång skiva. Lägg sex sparrisstjälkar på baconskivan plus en rosmarinkvist. Klyv en röd och en gul tomat per bukett och stoppa in dem i buketten. Vira om baconet.

Lägg buketterna i en långpanna. Peppra. Lägg citronhalvorna i mitten. Häll en aning olivolja över sparrisknopparna och citronhalvorna. Låt stå i ugnen i cirka tio minuter tills baconet är knaprigt.